Zboruri de vacanta in vara 2014 de pe Aeroportul Timisoara! Vezi lista de chartere!

TIMISOARA. Aeroportul Interntional Timisoara Traian Vuia pregateste operarea pe timp de vara a curselor charter catre destinatiile turistice cele mai cautate de locuitorii din tot vestul tarii si nu numai.

Pentru destinatia Antalya, una dintre destinatiile preferatele ale timisorenilor, exista pana in acest moment confirmari privind operarea de curse charter saptamanale, in zilele de luni si miercuri, iar spre insulele grecesti Creta si  Zakinthos se va zbura saptamanal, in zilele de luni respectiv, miercuri.

O noutate fata de anul trecut este operarea saptamanala a unei curse charter catre insula Skiathos, destinatie de vacanta deosebita, de unde sunt accesibile si alte insule grecesti interesante, cum sunt insulele Skopeos si Alonissos.
Lista cu operatorii furnizori de zboruri charter cu operare de pe Aeroportul International Timisoara poate fi consultata in anexa la prezentul comunicat.

O destinatie inedita care ar putea deveni accesibila din luna aprilie 2014, printr-o cursa  bisaptamanala regulata  de pe Aeroportul International Timisoara, este provincia italiana Taranto. In acest sens, administratia Aeroportului International Timisoara – “Traian Vuia” poarta negocieri cu o companie  aeriana pentru inceperea operarii acestor curse din luna aprilie 2014.

Provincia Taranto, aflata in Regiunea Puglia din sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase zone ale Italiei si mai accesibile din punctul de vedere al preturilor. Taranto, orasul capitala a provinciei este situat langa golful cu acelasi nume, fiind  numit si ca orasul de la doua mari, Marea Mediterana (Mar Grande), si laguna Mar Piccolo, cele doua fiind despartite de o insula mica. Din Taranto sunt accesibile conexiuni cu alte localitati importante din zona, precum Grottaglie, Monteiasi, Brindisi sau Bari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Unde a disparut „Carpatair” si dece (Compania a aparut insa cu curse de pe alte aeroporturi).
    Am cict ceva demult, dar nu am retinut exact. Poate Redactia ne reaminteste dece.

  2. 79 de incidente aviatice au fost înregistrate de compania românească, în ultimii cinci ani. Doar 12 dintre ele au fost făcute publice de oficialii Carpatair!?!

  3. „Majoritatea sunt defecţiuni tehnice la motor, la comezi sau senzori. Au fost cazuri de depresurizare de cabină (pierderea presiunii prestabilite, lucru care poate duce la egalizarea presiunii dintr-un spaţiu ermetic cu presiunea exterioară, având consecinţe grave pentru echipaj şi pasageri – n.r.)“, a declarat Marian Chivu, directorul operaţional al Aeroportului din Timişoara. Acesta explică şi motivele pentru care compania înregistrează cele mai mari probleme: „Are cel mai mare număr de avioane, iar aeronavele sunt cele mai vechi“. Carpatair are în dotare opt aeronave Saab 2000, trei Foker 70, trei Foker 100 şi un Boeing 737. Avioanele Saab, cu elice, sunt fabricate în anii ’80.

  4. În 15 şi 17 octombrie 2011, piloţii Carpatair au încercat să decoleze de pe Aeroportul din Cluj-Napoca fără să efectueze operaţiunea de degivrare, adică de curăţare a gheţii depuse pe fuzelaj şi pe aripi. „Pilotul a încercat să îndepărteze gheaţa cu o mătură, ceea ce contravine procedurilor aviatice. Au stat cu avionul la sol până a ieşit soarele şi a topit gheaţa. Prin refuzul de a degivra avioanele se pun în pericol vieţile pasagerilor“, a declarat, atunci, David Ciceo, directorul aeroportului clujean. Potrivit acestuia, operaţiunea de degivrare cu un lichid special costă în jur de 700 – 800 de euro, dar cei de la Carpatair au refuzat să plătească banii. O zi mai târziu, Carpatair şi-a închis baza de la Cluj. „Am putea spune că sunt incidente minore, dar ele au impact negativ asupra pasagerilor. Şi aşa oamenii au o teamă de zbor. Darmite când avionul se întoarce din drum pentru remedieri de probleme tehnice. Efectul negativ se propagă. Pe lângă cei 50 de pasageri, în aeroport aceştia sunt aşteptaţi de aparţinători. Gradul de încredere al pasagerilor scade“, a mai declarat Marian Chivu. Contactaţi în repetate rânduri de jurnaliştii „Adevărul“, reprezentanţii Carpatair nu au oferit un punct de vedere referitor la problemele de zbor înregistrate. Carpatair vrea să recupereze 10 milioane de euro.

  5. În ultima săptămână a lunii martie, Nicolae Petrov, directorul general al Carpatair, a fost în audienţă la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, pentru a-i cere ajutor în redresarea companiei şi păsuirea datoriilor. Petrov s-a dus la ministru însoţit de ambasadorul Elveţiei, ţara unde se află acţionarii principali. De altfel, în aceeaşi perioadă, Nicolae Petrov a zburat cel puţin de două ori în Elveţia, pentru a găsi împreună cu acţionarii Carpatair soluţii de salvare a companiei. Carpatair a concediat peste 200 de angajaţi în ultimul an şi a închis 25 de staţii.

  6. voceatimisului.ro/exclusiv-pe-aeroportul-timisoara-parohia-privata-psd-au-aterizat-suspiciuni-de-coruptie-iii/