Zdob si Zdub, Subcarpati si Tapinarii, in concert langa Timisoara. Oamenii, chemati sa adopte 6000 de copaci, la Codru, un super festival in premiera

TIMISOARA. Se pregatesc trei zile de distractie in natura, la margine de Timisoara, in padurea Bristra. Timisorenii sunt asteptati sa petreaca timp de calitate, dar si sa ajute la reconstruirea padurii, afectata de furtuna din 2017, in cadrul primei editii a Festivalului Codru.

CITESTE SI: ‘Cocalarii’ fac baie in lacul Ochiul Beiului, declarat monument protejat al naturii, un loc de poveste din Banat. Video 

Zdob si Zdub, Subcarpati, Tapinarii, Fara Zahar, dar si multe alte trupe vor intretine atmosfera, in timp ce organizatorii vor incerca sa convinga cat mai multi participanti sa adopte cei 6.000 de copaci care vor reimpaduri zona.

Practic, intrarea la festival este gratuita, insa cei care vor participa sunt indemnati sa adopte doi sau patru copaci, in schimbul unei donatii de 50 sau 100 de lei. Copacii adoptati urmeaza sa fie plantati in padure in toamna, atunci cand este recomandata plantarea, iar acestia vor purta nume alese de ”parintii adoptivi”.

Festivalul isi propune sa atraga atentia asupra valorii reprezentate de padurea Bistra in vietile locuitorilor din jurul ei si a protejarii patrimoniului natural al zonei. De asemenea, intrucat se implinesc 50 de ani de la Woodstock Festival, prima editie a Festivalului Codru vine sa aduca o experienta de neuitat celor care vor participa la eveniment, prin incercarea de a schimba lumea prin pace, dragoste si arta.

In zona padurii Bistra vor fi montate 3 scene: Ciocarlia Vibe – unde oamenii se vor bucura de muzica live si Drum&Bass, Electro-Doina – o scena Psy-Trance si Jaratec Stage – o scena Tekno. in total, 48 de nume si 90 de ore de muzica.

De asemenea, va exista o zona de teatru/film/ circ, dar si o zona Radio Exotica. Aici vor avea loc spectacole de teatru si circ si proiectii de film, workshoop-uri pentru adulti si expozitii si prezentari pe teme artistice si ecologice. in cadrul Radio Exotica va putea fi descoperita istoria muzicii de pe intreg mapamondul, din 1920 pana in prezent, dar si dansuri tematice, hairstyle si expozitii potrivite cu activitatile zonei.

Ciuleandra Nation va fi zona in care folclorul se va impleti cu arta moderna in muzica, land art, costume si dans. Aici vor avea loc workshopuri tematice, dansuri populare, expozitii de costume populare, iar ansamblurile folclorice vor anima atmosfera.

Si copiii vor avea o zona dedicata – Harap Alb Area, unde vor putea participa la ateliere, se vor putea intrece in competitii sportive sau jocuri de echipa si vor avea la dispozitie un parc de distractii.

In zona sport vor fi organizate campionate de frisbee, crossfit, concursuri de alergare, ciclism sau tresure hounting.

Va exista si o zona de healing – Tinerete fara batranete, in care fiecare va putea descoperi lucruri noi despre relaxare si sanatate, dar si retete pentru o viata mai buna. Aici vor fi organizate ritualuri de ghidare spirituala, dar si ritualuri shamanice, yoga, Tai Chi si diferite workshoop-uri.
La Hanul Ancutei petrecaretii vor gasi un melanj de bucatarii si stiluri de gatit, care vor satisfce si cele mai pretentioase gusturi. Iar in Poiana Zanelor sunt asteptati toti cei care vor sa isi petreaca noaptea in cort sau chiar sub cerul liber, in mormane de fan.

Festivalul Codru va avea loc in perioada 23-25 august si este organizat de ADI Padurea Bistra, cu sprijinul Primariilor Ghiroda, Mosnita Noua, Recas, Bucovat si Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asa e cand avem primar vinitura.Ce sa caute ma primare, la ziua Timisoarei moldovenii aia de peste Prut?Voi aia din primarie chiar sunteti dusi cu capul?Nu mai exista cantareti locali?Pe bune primare?