Zece beneficii ale bananelor. De ce trebuie sa le consumi mai des si ce boli grave pot preveni

Fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic deoarece ne dau multa energie, dar si vitamine de care avem nevoie, spun nutritionistii. Printre acestea se numara si bananele, care ofera beneficii fabuloase pentru sanatate, incepand de la imbunatatirea starii de spirit si a nivelului de energie, pana la stimularea digestiei.

Nutritionistul aradean Elena Bodea spune ca o suta de grame de banane contine 65 Kcal. De asemenea, se stie ca bananele contin trei tipuri de zaharuri simple: zaharoza, glucoza si fructoza, in combinatie cu fibre.

„Acest fruct disponibil pe tot parcursul anului poate fi util pentru a combate depresia si a vindeca mahmureala. Totodata, consumat regulat, poate ajuta la prevenirea cancerului de rinichi, a diabetului, osteoporozei. Coaja poate fi utilizata pentru a ameliora mancarimea care apare de la o muscatura de tantar”, precizeaza nutritionistul aradean, scrie adevarul.ro. Tot coaja de banana mai poate fi folosita si pentru a da luciu incaltamintei.

De ce este bine sa mancam banane?

1) Bananelor, datorita nivelului ridicat de triptofan, le sunt atribuite proprietati antidepresive.

2) Bananele protejeaza impotriva crampelor musculare, in timpul antrenamentelor, si a crampelor nocturne.

3) Ajuta la intarirea oaselor.

4) Imbunatatesc starea de spirit, regland nivelul de zahar in sange si produc un efect antistres.

5) Atenueaza anemia prin prezenta fierului.

6) Bananele se comporta ca un prebiotic prin stimularea cresterii bacteriilor benefice intestinului. Ele produc, de asemenea, enzime digestive pentru a ajuta absorbtia de substante nutritive.

7) Fibrele din banane ajuta la normalizarea motilitatii intestinale.

8) Sunt un antiacid natural, oferind ajutor in refluxul gastric si contra arsurilor la stomac.

9) Bananele sunt bogate in antioxidanti, protejeaza impotriva radicalilor liberi si a bolilor cronice.

10) Coaja unei banana, frecata pe o muscatura de tantar sau urticarie, amelioreaza mancarimea.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.