Zeci de proprietari pusi sa plateasca taxa pe paragina pentru ca nu si-au ingrijit cladirile se intorc impotriva Primariei, la Timisoara. Printre ei si cei care detin Cazarma Imperiala din Piata Marasti

TIMISOARA. Nu si-au ingrijit proprietatile, au fost somati si amendati, iar acum au ajuns pe ‘lista neagra’ a celor care trebuie sa plateasca impozite majorate chiar si cu 400%. Este vorba de zeci de timisoreni care si-au lasat cladirile in paragina.

CITESTE SI: Acoperisuri smulse, copaci prabusiti, fire de curent rupte. Ce a lasat in urma furtuna la Timisoara si in judet. Foto si video 

Incurajati de succesul pe care l-au inregistrat in instanta unii proprietari care au atacat hotararile de consiliu local, prin care erau pus sa plateasca impozite mai mari chiar si de 5 ori, multi se indreapta acum impotriva Primariei Timisoara si incearca sa scape de povara fiscala impusa de municipalitate, folosindu-se de greseli facute de unii functionari.

Printre cei care au decis sa ceara revizuirea deciziei Consiliului Local se numara si firma care detine de ani buni fosta Cazarma Imperiala din Piata Marasti, aflata intr-o stare avansata de degradare.

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de marti se regasesc mai multe adrese de acest fel din partea a zeci de timisoreni nemultumiti carora le-a fost majorat impozitul pe proprietati in 2019.

Este vorba de imobile de pe B-dul Dragalina, Dacilor sau Piata Plevnei.

Nu mai putin de 1714 timisoreni sunt pusi sa achite impozite majorate in 2019 pentru ca nu si-au intretinut cladirile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. În Germania de după unificare pe insula Sylt din Marea Nordului au fost revendicate multe proprietăți pe care foștii proprietari le-au primit înapoi dar le-au lăsat în paragină.
    S-a luat o hotărâre prin care proprietarii erau înștiințați că dacă în doi ani nu-și vor repara clădirile pe exterior vor pierde dreptul de proprietate.
    ASTĂZI INSULĂ SYLT ESTE POATE CEA MAI FRUMOASĂ DIN MAREA NORDULUI.
    Nu m-aș mira ca primăria să fie forțată să-i renoveze și cele 144 de case făcute cadou de către CIUHANDU clanului CÂRPACI.

    • Bai baiete, vezi ca ai incurcat insulele. Sylt se afla in Marea Nordului. Fosta DDR n-a avut niciodata iesire la Marea Nordului, doar Marea Estica. Si Sylt apartine de Schleswig-Holstein.

  2. Cine sta in acele case? Unii dintre fostii nomenclaturisti sau progeniturile lor, judecatori, avocati si notari care au pus mana cu japca pe acele apartamente. Tot dandu-li-se subventii pentru incalzire, ( pe Gcal) nu s-au gandit sa-si vanda casoaiele cu pereti de 3,20 m sau mai mult si cu suprafete de peste 100 m.p. Evident ca nu le-a trecut prin gand sa le renoveze. Au asteaptat sa le creasca pretul si sa le vanda pe un pret de vila, desi ei le-au cumparat- fiind nationalizate- in rate. Stiu pe unul care avea o rata lunara EXORBITANTA si anume pretul UNUI PACHET DE TIGARI. De ce? Pentru ca venise inflatia peste romanasi, iar vanzarile s-au facut pe vremea cand imprumutul se facea de la CEC, adica cu dobanda fixa de 5-8%, in timp ce inflatia ajunsese la 250%..