In perioada 17-28 august, WWF-Romania si Camposaz au organizat un atelier „design and build” multi-cultural la finalul caruia a reiesit un observator al peisajului si naturii salbatice din Magura Zimbrilor, Muntii Tarcu.
CITESTE SI: Bucatarul din Banat care vrea sa aduca aur si turisti la cascada Bigar
Atelierul s-a derulat in cadrul proiectului LIFE-Bison, prin care WWF-Romania si Rewilding Europe depun eforturi pentru refacerea populatiei de zimbri liberi din sud-vestul tarii, cu sprijin din partea Programului LIFE al Uniunii Europene. Cu acest nou observator, care este unic in regiune si in tara, infrastructura de vizitare din situl de reintroducere a zimbrului se mareste, oferind turistilor si localnicilor o noua modalitate de explorare si cunoastere a zonei si, de asemenea, un loc de popas in treseele turistice de aici.
Atelierul s-a desfasurat intr-un amplasament izolat, in incinta unui salas neutilizat apartinand unei familii din Armenis. Cei aproape 30 de participanti veniti din Italia, Olanda si Romania au stat la cort, in gradina salasului, timp de 10 zile, si au lucrat zi de zi la proiectarea si constructia observatorului.
CITESTE SI: Orasul aproape de Timisoara care se faleste cu povestile lui pline de farmec. A scos istoria in strada
Atelierul a urmat un proces pregatit dinainte, prin care s-a trecut gradual de la faza de cunoastere a amplasamentului, cu caracteristicile lui naturale, la faza de ideatie, pentru transformarea impresiilor reiesite din faza de explorare in posibile idei de proiectare, apoi la design si conceptualizare, urmand faza de constructie si finisare.
Sursa: wwf.ro
Pareri
Măi ,oamenioameni buni…sunt zimbrii de la Armeniș ,din munții Țarcu…nu există munții Tracu…