Ziua in care nu va mai fi niciun pacient cu coronavirus la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Medicul Virgil Musta: Acum e plin pe jumatate, vom vedea cat de constienta e populatia

TIMISOARA. Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara care a vindecat peste 400 de pacienti cu coronavirus, un record pentru un spital din Romania, priveste cu ingrijorare si optimism deopotriva momentul relaxarii din 15 mai.

CITESTE SI: O noua performanta la Timisoara. Tratamentul impotriva coronavirusului folosit in premiera de medicul Virgil Musta da roade. Niciun pacient care a primit noua schema nu a mai ajuns la intubare 

Intrebat de opiniatimisoarei.ro cand va veni ziua in care nu va mai face nicio internare cu COVID 19 la Spitalul Victor Babes din Timisoara, medicul Musta spune ca totul depinde de oameni si de cat de constienti vor fi de ceea ce au de facut si dupa relaxarea restrictiilor.

Posibil sa fie si vremea aceea, eu cred ca masurile luate au fost bune. Aceasta izolare, distantarea sociala… eu zic ca au dat roade. Vom vedea ce se intampla cand liberalizam, cat de constienta este populatia. Suntem pe un platou cu mici spicuri. Daca prin relaxare se intampla ca apare un numar mare de cazuri, s-ar impune noi masuri. Acum avem cam jumatate de capacitate, cam 80 de pacienti. Nu imi place sa fac prognosticuri. E mai complicat, depinde foarte mult de modul cum noi actionam in comunitate„, a subliniat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

Doctorul erou de la Timisoara isi pune nadejdea in imunizarea cat mai grabnica a populatiei.

Exista mai multe elemente. Virusul care contamineaza persoane care sunt receptoare si aceasta transmitere. Daca contactul dintre persoanele bolnave este intens cu persoanele receptoare, numarul de bolnavi creste. Noi trebuie sa avem grija, ca la un moment dat epidemia va imuniza populatia. Trebuie sa nu avem o imunizare rapida, care sa depaseasca capacitatea noastra de terapie. Daca am putea o perioada de timp sa ne protejam persoanele la risc, cele cu diabet, obezitate si boala cardiovasculara… Am avut pacienti de 30 si ceva de ani care au murit. Varsta in sine este un cumul. Noi acumulam pe parcursul vietii o serie de boli, din pacate, nici nu avem o gandire de viata sanatoasa„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

In acest moment, la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara mai sunt internati putin peste 80 de bolnavi infectati cu coronavirus. Tot aici, de la inceputul pandemiei, au fost vindecati peste 420 de pacienti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Suntem pe un platou cu mici spicuri”… 🙂
    Medicul o fi folosit cuvântul „spike-uri” care vine din engleză și înseamnă vârfuri iar reporterul a zis că îl românizează și a ieșit altceva… 😉