Ziua in care tramvaiele 4 si 8 se intorc pe bulevardul Stan Vidrighin din Timisoara. Traseele complete. Video

TIMISOARA. Se reia circulatia tramvaielor pe proaspat modernizatul bulevard Stan Vidrighin, fosta Calea Buziasului.

CITESTE SI: Timisoara si intreg Banatul aveau sa cunoasca o inflorire fara seaman din acea zi de octombrie. Foto

De sambata, 19 octombrie, de la orele 13.00, garniturile Bozankaya vor merge pe toata lungimea bulevardului.

Tramvaiele liniilor 4 si 8 vor circula pe urmatoarele trasee:

Linia 4:
Calea Torontalului (Ciocanul) – Matei Basarab – Amforei – Cetății – Balta Verde – Mendeleev – Circumvalatiunii – Piata 700 – Piața Libertății – Hotel Continental – Prefectură – 3 August 1919 – Piața Traian – Fabrica de Bere – Banatim – Podeanu – Fabrica de Detergenți – Mecatim – Piața Ghe. Domășnean (AEM).

Linia 8:
Gara de Nord – bd. Regele Carol I – Piața A.Mocioni – Piața Maria – Parcul C. Sylva – Piața N. Bălcescu – Piața Crucii – Strada Cluj – Sala C. Jude – Deliblata – Banatim (str. 1 Decembrie 1918) – Banatim (Calea Stan Vidrighin) – Podeanu – Fabrica de Detergenți – Mecatim – Piața Gh. Domășnean (AEM).

Incepând cu data de 19.10.2024 tramvaiele aferente liniilor 4, 8 și 9 vor avea capătul de linie la Ghe. Domășnean (AEM), ca urmare a efectuării lucrărilor privind relocarea buclei de întoarcere de la Ciarda Roșie care face parte din obiectivul: „Amenajare terenuri de sport – Construire stadion pe structură metalică, Calea Buziașului, Timișoara„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara care precizeaza si ca linia 23 de autobuz se suspenda.

Va reamintim, santierul pentru modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a fost deschis in 2022, iar proiectul a inclus și lucrari majore de inlocuire a retelelor subterane, de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicatii. Investitia a fost corelata cu un proiect de inlocuire a retelei magistrale de apa – canal implementat de Aquatim.

Valoarea totala a investitiei este de 101.227.978,21 lei (TVA inclus), din care cofinantare europeana de 67.548.089,66 lei (TVA inclus) prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Doamne ajută, să fie într-un ceas bun!
    O veste bună, postăcimea e nehotărâtă, își caută cuvintele, asta nu e în manualul de manipulare.
    2 ani e o perioadă lungă, dar să nu uităm ca tot atâta le-a trebuit prietenilor lui Robu să coafeze Parcul Central, și la sfârșit au legat cu sfoară marmura de pe statui, să nu cadă.

    • Dar de faptul că rămâne un cartier intreg fără transport public ce zici?

      • Zi-i si de musulmanii din Marea Britanie, si de Covid, ca sa distragi atentia de la subiect.

        • Până acum credeam că ești doar o trompetă usr-istă, dar acum sunt sigur, tu esti full idiot !!

        • Ce a avut denumirea de Calea Buziasului ca a trebuit schimbata?

    • Bine că acum cânți ode conducătorului iubit. De câte ori am trecut pe acolo, nu prea era mobilizare pe șantier care a durat peste 2 ani și jumătate pentru nici 2 km. Lauzi și tu conducerea de acum pentru performanțe ca ale lui Robu. Partea bună e că s-au reparat trotuarele care erau de mult ieșite din uz.

  2. Trebuia gasita o solutie pentru relocarea buclei in prelungirea traseului si nu prin scurtarea lui.
    Dar o facem pe romaneste chiar daca avem primar neamț….🙄

    • Si mai si promoveaza eco bullshit agenda… cand de fapt face exact invers ! Liniile de tramvai puteau foarte usor sa fie prelungite pana la Mosnita, asa mai bine circula autobuze care consuma sute de litrii zilnic!

      • Unde ai spațiu să duci liniile de tramvai până în Moșnita? Te-ai uitat pe Google Maps măcar întainte să scrii astfel de inepții?
        Dincolo de faptul că amplasamentul respectiv pentru stadion este o prostie fără margini, mutarea buclei scurtează traseul cu niște sute de metri pentru ca stațiile erau oricum apropiate, deci mult nu se schimbă.

        • Primul proiect de modernizare a drumului pana la Mosnita era prevazut cu linii de tramvai pana la iesirea din Mosnita spre Albina. Nu au vrut cei de strada principala din Mosnita. , pt ca ar fi venit prea aproape de case traficul auto.

  3. De la 700 pana in Traian, aveti liniile 1,2,5,6. De ce mai trebuia sa aduceti 4-le pe acolo?!?

    De ce nu poate ramane 4 prin Balcescu – Rebreanu/Bulbuca? Ar “dubla” linia 9, ar duce din partea SIEMENS pana in Torontal/Aradului lume la servici, descongestionand rute lungi de masina din oras.

    De asemenea, sunt liceele/profesionale Moisil, Economic, Sportiv, Azur, Electrotimis, toate putand fi deservite in continuare de linia 4, care aduce oameni din zone care altfel ajung mai greu si doar cu schimb de mijloace si mai ales cu masina.

    Reconsiderati mutarea tramvaiului 4 pe vechiul traseu!

    In plus, faceti statie de tramvai langa Biserica Catolica din Balcescu, pe ambele laturi. Si daca e obligatorie intre 7 si 15, si apoi facultativa, si tot ar reduce enorm traficul pietonal ce gatuieste acea intersectie!

    • @Adi Exact!!

  4. ultima data cand am trecut pe acolo betele alea(la care ei le spun pomi) erau toate batute de vant…

    • Locuiesc in aradului,imi era la indemana cu tram.4 sa ajung la spitalul judetean pt ca linia m2 merge si nu prea fiind sugrumati si de traficul auto cred ca puteti introduce li o linie 4a .mai meditati ca si asa pe linia dela libertatii pana in traian mori incet si mai ceva nu uitati de elevii care merg in zona dar na mersul pe jos.. si nervi

      • Tramvaiul 4 era singurul de legatura dintre zona torontal si judetean, pentru foarte multa lume va fi un mare inconvenient